Vad är Friskstugan?

Idén till konceptet Friskstugan har vuxit fram genom en ambition att

 • främja ett rikt utbud av friskvård för våra kunder
 • främja samarbete och utbyte mellan traditionell och alternativ medicin
 • främja företagande genom samordningsvinster och låga kostnader

Friskstugan startade 2020 och idag är vi ett femtontal specialiserade pedagoger, coacher och behandlare med denna målbild:

  Vi är Solid Rocks som erbjuder Dig en väg mot hälsa och välmående

  Vi stöttar Dig med bred gemensam kunskap vid olika sträckor längs vägen

  Efter varje besök ser vi, liksom Du, med tillförsikt framåt

  Vi som samarbetar är

  SAMORDNARE
  Aicha Vitalis
  Johanna Kylin

  Johanna är samordnare för Friskstugan. Hon är också lymfmassör, SPA-terapeut, DORN-terapeut, friskvårdsmassör och utbildad speciallärare. Hon erbjuder bl a behandlingar för lymfsystemet, hot stone massage, specialpedagogisk läxhjälp, kbt-inriktad handledning rePULSE och hörselutbildningen HUSK.
  Kan även erbjuda hembesök.

  Bringma Friskvård
  Bim Magnusson

  Bim är utbildad Kinesiolog både genom Kinesiologiskolan samt Kilmaninstitutet. Hon erbjuder Holografisk kinesiologibehandling sk HKT-behandling, Käkledsmassage/terapi, Lugn o ro behandlingar, samt mentala/emotionella behandlingar, energiterapi med eller utan samtal. Bim erbjuder även Reiki.

  Christina Cederberg

  Christina är certifierad massör och idrottsmassör med kunskaper inom rehabilitering, kostråd och träningsrådgivning samt utbildad samtalscoach. Hon arbetar även som skolsköterska och har sjuksköterske- och distriktssköterskeutbildning.

  Heartfulness
  Malin Eriksson

  Malin är Yinyoga-lärare, Tibetansk faceliftmassör, Vedic Art lärare och utbildad inom tapping.

  -
  Kroppsterapeuternas yrkesförbund

  Kropp & Själ
  Marie Seger

  Marie är fotterapeut med 30 års erfarenhet, bl a som lärare på Axelsons Fotvårdsskola. Hon erbjuder såväl friskvårds-fotvård som lyxiga SPA-fotvårdsbehandlingar. Hon arbetar också med regndroppsmassage, aromaterapi och arrangerar temakvällar om hudvård, fötter och terapeutiska oljor. Försäljning av bambustumpor och fotprodukter.

  Kroppsmusikalen
  Gina Van Dam

  Gina är musiker, trubadur, tonsättare och sångpedagog. Hon erbjuder sånglektioner och sångcoachning.

  Live in light
  Inger-Li Stevén

  Inger-Li har lett meditationsgrupper i mer än 30 år. Hon är utbildad Avslappningslärare och Instruktör i mental träning samt inom Reiki Energi Healing och massage. Inger-Li kommer inledningsvis att på Friskstugan hålla små grupper i Skapande & Meditation.
  Inger-Li är också utbildare i Första Hjälpen, Barnolycksfall samt HLR genom Röda korset. Dessa kurser startar under våren 2024.

  Läs mer på Utbud

  MyMind
  Daniel Olsson

  Daniel är hypnosterapeut och arbetar med hypnosterapi och mental träning för att hjälpa dig att få ett bättre liv genom att snabbt omforma dina inlärda programmeringar och beteenden som inte längre tillför dig något positivt i ditt liv. Detta görs i ett mentalt avslappnat tillstånd som brukar kallas hypnos.
  Daniel arbetar både på plats i Friskstugan och online.

  Myntablad
  Marica Eriksson

  Marica är hypnosterapeut och arbetar med medial vägledning med eller utan Tarot, hypnos, TidigareLivRegression med hypnos, ögonrörelseterapi, meditation, healing, husrening/störande energier och anordnar kurser/workshops.

  Talpedagog Uppsala
  Åsa Wallin

  Åsa är en erfaren speciallärare och talpedagog. Hon kan erbjuda kartläggning, behandlingar och stöd för barn med språk- och talsvårigheter och/eller läs- och skrivsvårigheter.

  Wik häst och ryttarfysik
  Ebba Wik

  Hos Ebba kan få hjälp när din kropp värker, höfterna är skeva, och ditt inre är i obalans och låg på energi. Ebba arbetar med medicinsk laser, kinesisk akupunktur, dornterapi, cupping och kinesiologitejpning.
  Ebba är även utbildad ridlärare, undersköterska, diplomerad hästakupunktör, certifierad lymfterapeut samt dornutövare på häst. Hon arbetar med sitsanalyser och som sadeltekniker åt ergox2. Ebba är återförsäljare åt ASEA redux.

  Tar E-passi
  Komplementärmedicinska förbundet

  Yggdrasill Hälsa
  Peter Andersson

  Peter är diplomerad själavårdare och utbildar sig till certifierad samtalsterapeut. Han arbetarframför allt med stresshantering genom att försöka kartlägga vad just du behöver få strukturmed i ditt liv för att skapa en mer balanserad tillvaro. Peter är också utbildad inom Usui Reikioch erbjuder reikibehandlingar för avslappning och för att reducera din stress. Utöver alltdetta erbjuder Peter vägledning genom tarot och även shamanska ceremonier.

  Zaras Mindfulness och Spädbarnsmassage
  Zara Presto Norell

  Zara erbjuder mindfulness för den som vill hitta avkoppling i vardagen, som vill lära sig att få till den där välbehövliga pausen – att vara närvarande i nuet.
  Hon håller också grupp-pass i Spädbarnsmassage. Kursen vänder sig till dig (förälder eller annan vårdnadshavare och ev medföljande partner) och din baby.
  Ålder på barnet är 0 – 12 månader. Det är bäst att introducera massagen innan barnet börjar vilja krypa iväg, men det är aldrig för sent att börja. Även äldre barn upp till 7år med särskilda behov och adoptivbarn/fosterhemsplacering är välkomna!

  Va-Sa-Bi Visit
  Johanna Kylin, biodlare

  Johanna är biodlare på Va-Sa-Bi Visit och producerar Rex Raw Honey – obehandlad honung i vaxkaka eller tappad flytande direkt vid slungning, ej rörd. Hon samlar också pollen, propolis, jungfruvax och bibröd i mindre mängd samt tar tillsammans med Silverspiran mathantverk fram exklusiva honungpraliner för prenumeration.
  Genom samarbete erbjuds också rörd honung i Fastbols Gårdsbutik producerad på deras ekologiska marker. 

  Externa samarbeten

  Musiker
  Mats Olof

  Mats Olof har skrivit och spelat in Friskstugans egen musikslinga

  Paliesiuskliniken
  David Engstedt

  David är klinikchef för Paliesiuskliniken där man behandlar sjukdomar med fysisk aktivitet. Kliniken ligger i Litauen och här arbetar läkare, arbetsterapeuter, kostrådgivare m fl professioner för att ta fram individuellt anpassad ordination.

  Friskstugan samarbetar med Paliesiuskiliken och kan erbjuda samordnade hälsoresor med olika inriktning, uppföljande behandlingar på plats i Uppsala eller stöd och träningspass online.
  www.paliesiuskliniken.se
  Kontakta David på 070 482 14 84

  Naturmedicin
  Linnea Andersson-Mc Connell

  Linnea är utbildad i Australien inom naturmedicin och har sitt företag huvudsakligen i Östhammar. Hon arbetar med naturmedicin, hälsokontroll samt kostråd och kan ta emot för rådgivning online.
  Kontakta Linnea på 073 551 49 72

  Psykoterapeut
  Erica Blyth

   

  Genom samarbete med Blyth terapier erbjuds psykoterapi och parterapi.
  https://blythterapier.se
  Kontakta Erika på 073-394 56 06