Vad är Friskstugan?

Idén till konceptet Friskstugan har vuxit fram genom en ambition att

 • främja ett rikt utbud av friskvård för våra kunder
 • främja samarbete och utbyte mellan traditionell och alternativ medicin
 • främja företagande genom samordningsvinster och låga kostnader

Friskstugan startade 2020 och idag är vi ett femtontal specialiserade pedagoger, coacher och behandlare med denna målbild:

  Vi är Solid Rocks som erbjuder Dig en väg mot hälsa och välmående

  Vi stöttar Dig med bred gemensam kunskap vid olika sträckor längs vägen

  Efter varje besök ser vi, liksom Du, med tillförsikt framåt

  Vi som samarbetar är

  SAMORDNARE
  Aicha Vitalis
  Johanna Kylin

  Johanna är samordnare för Friskstugan. Hon är också lymfmassör, SPA-terapeut, DORN-terapeut, friskvårdsmassör och utbildad speciallärare. Hon erbjuder bl a behandlingar för lymfsystemet, hot stone massage, specialpedagogisk läxhjälp, kbt-inriktad handledning rePULSE och hörselutbildningen HUSK.
  Kan även erbjuda hembesök.

  AHA Hälsans Energi
  Agneta Ahlin

  Agneta arbetar inom energimedicin och är utbildad energiterapeut och qigonglärare. Ger behandling i energiterapi, naturlig facelift, ansiktszonterpi/reflexologi.
  Kan också anordna prova-på-träffar hemma hos dig för 6–8 personer: Qigongkväll eller Energikväll då ni lär er mer om ert energisystem och att känna på energin som finns men inte syns.

  Bringma Friskvård
  Bim Magnusson

  Bim är utbildad Kinesiolog både genom Kinesiologiskolan samt Kilmaninstitutet. Hon erbjuder Holografisk kinesiologibehandling sk HKT-behandling, Käkledsmassage/terapi, Lugn o ro behandlingar, samt mentala/emotionella behandlingar, energiterapi med eller utan samtal. Bim erbjuder även Reiki.

  Chill Consulting
  Chatrine Sågström

  Chatrine är stresspedagog, mentor/livscoach, ACT & KBT-coach, NLP-practioner och operationstandsköterska. Hon är utbildad inom folkhälsovetenskap och Reiki I, II, III och arbetar bl a med hypnos (gör gärna regressionshypnos), qigong och lösningsfokuserade coachsamtal (utbildar vårdpersonal i MI).
  Chatrine håller också workshops, helgkurser & föreläsningar inom stresshantering.

  Christina Cederberg

  Christina är certifierad massör och idrottsmassör med kunskaper inom rehabilitering, kostråd och träningsrådgivning samt utbildad samtalscoach. Hon arbetar även som skolsköterska och har sjuksköterske- och distriktssköterskeutbildning.

  Deer Light Healing
  Anna Näsén

  Anna erbjuder Shamansk behandling, vägledning, workshops, trumresor och ceremonier. Du kan även boka Reiki, avancerad energihealing eller DNA healing samt samtal i friskstugan varje onsdag.

  Anna håller också utbildningar såsom Shamanska årshjulet och  kristallterapiutbildningar.
  För att hitta tid för behandling och samtal utanför onsdagar eller få information om aktuella utbildningar mejla Anna med förfrågan anna@deerlighthealing.se.
  Alla behandlingar och samtal går att få på distans måndag till fredag.

  Ellen Maria Cárdenas Healing & Mindfulness

  Ellen är Reiki Master, shamansk healer, mindfulness- och yogalärare.Hos henne kan du boka Rikeihealing, reiju, shamansk healing & vägledning samt gå kurs i mindfulnessmeditation, Reiki (nivå 1,2 och 3) och yoga. Ellen håller även trumresor. 
  Ellen är på plats i Friskstugan varannan tisdag samt varje fredag. Behandlingar och sessioner går även att få på distans. Om dessa dagar inte passar kan du skicka ett mail till info@ellenmariacardenas.com för att hitta en annan tid. 

  Heartfulness
  Malin Eriksson

  Malin är Yinyoga-lärare, Tibetansk faceliftmassör, Vedic Art lärare och utbildad inom tapping.

  -
  Kroppsterapeuternas yrkesförbund

  Kropp & Själ
  Marie Seger

  Marie är fotterapeut med 30 års erfarenhet, bl a som lärare på Axelsons Fotvårdsskola. Hon erbjuder såväl friskvårds-fotvård som lyxiga SPA-fotvårdsbehandlingar. Hon arbetar också med regndroppsmassage, aromaterapi och arrangerar temakvällar om hudvård, fötter och terapeutiska oljor. Försäljning av bambustumpor och fotprodukter.

  Kroppsmusikalen
  Gina Van Dam

  Gina är musiker, trubadur, tonsättare och sångpedagog. Hon erbjuder sånglektioner och sångcoachning.

  MyMind
  Daniel Olsson

  Daniel är hypnosterapeut och arbetar med hypnosterapi och mental träning för att hjälpa dig att få ett bättre liv genom att snabbt omforma dina inlärda programmeringar och beteenden som inte längre tillför dig något positivt i ditt liv. Detta görs i ett mentalt avslappnat tillstånd som brukar kallas hypnos.
  Daniel arbetar både på plats i Friskstugan och online.

  Myntablad
  Marica Eriksson

  Marica är hypnosterapeut och arbetar med medial vägledning med eller utan Tarot, hypnos, TidigareLivRegression med hypnos, ögonrörelseterapi, meditation, healing, husrening/störande energier och anordnar kurser/workshops.

  Må Bra Tillsammans
  Lotta Grehn

  Lotta är livscoach och föräldracoach. Hon bjuder in till samtal enskilt och/eller i grupp.

  Naturmedicin
  Linnea Andersson-Mc Connell

  Linnea är utbildad i Australien inom naturmedicin och har sitt företag huvudsakligen i Östhammar. Hon arbetar med naturmedicin, hälsokontroll samt kostråd och kan ta emot för rådgivning online.

  Paliesiuskliniken
  David Engstedt

  David är klinikchef för Paliesiuskliniken där man behandlar sjukdomar med fysisk aktivitet. Kliniken ligger i Litauen och här arbetar läkare, arbetsterapeuter, kostrådgivare m fl professioner för att ta fram individuellt anpassad ordination.

  Friskstugan samarbetar med Paliesiuskiliken och kan erbjuda samordnade hälsoresor med olika inriktning, uppföljande behandlingar på plats i Uppsala eller stöd och träningspass online.

  PTEva
  Eva Andersson

  Eva arbetar med personlig träning enskilt och i liten grupp, kost- och livsstilsråd, gruppträning SomaMove, SomaSlow, SomaMind, styrkepass/stretch och friskvårdsmassage samt lymfmassage.
  Eva arbetar både på plats i Friskstugan och online.

  Tar E-passi
  Kroppsterapeuternas Yrkesförbund

  Talpedagog Uppsala
  Åsa Wallin

  Åsa är en erfaren speciallärare och talpedagog. Hon kan erbjuda kartläggning, behandlingar och stöd för barn med språk- och talsvårigheter och/eller läs- och skrivsvårigheter.

  Unifying Yoga
  Borit Karlsson

  Borit har utformat Unifying Yoga som är en lugn form av hathayoga med mycket inspiration från Alexandertekniken. Fokus ligger på medveten närvaro i din kropp och i rummet och målet är samma närvaro i allt du gör.
  Borit arbetar online och har pass på Friskstugan en helg i månaden.

  Zaras Mindfulness
  Zara Presto Norell

  Zara erbjuder mindfulness för den som vill hitta avkoppling i vardagen, som vill lära sig att få till den där välbehövliga pausen – att vara närvarande i nuet. 
  Hon håller också grupp-pass för babymassage.

  Va-Sa-Bi Visit
  Johanna Kylin, biodlare

  Johanna är biodlare på Va-Sa-Bi Visit och producerar Rex Raw Honey – obehandlad honung i vaxkaka eller tappad flytande direkt vid slungning, ej rörd. Hon samlar också pollen, propolis, jungfruvax och bibröd i mindre mängd samt tar tillsammans med Silverspiran mathantverk fram exklusiva honungpraliner för prenumeration.
  Genom samarbete erbjuds också rörd honung i Fastbols Gårdsbutik producerad på deras ekologiska marker. 

  Externa samarbeten

  Musiker
  Mats Olof

  Mats Olof har skrivit och spelat in Friskstugans egen musikslinga

  Psykoterapeut
  Erica Blyth

   

  Genom samarbete med Blyth terapier erbjuds psykoterapi och parterapi.
  Kontakta Erika på 073-394 56 06