Utbud

Läs mer om våra olika tjänster och produkter nedan.
Hittar du inga passande tider i vår bokningskalender – kontakta oss gärna så hjälper vi dig.
Bokningsbekräftelse från avsändare MERIDIQ kommer på den mailadress du uppger – kom ihåg att kolla din skräp-post om du inte ser bokningsbekräftelsen.

Kroppsbehandlingar

Samtal & Coaching

Guldkant

Kost & Träning

Yoga & Meditation

Healing & Medialt

Produkter & Presentkort

Kroppsbehandlingar

Babymassage

 

Lär dig massera din bebis

Kursen vänder sig till dig (förälder eller annan vårdare) och din baby. Maximalt antal: 5st förälder/baby par. Lämplig ålder på barnet är 0 – ca 6 månader, innan barnet börjar vilja krypa iväg.

 

Fotvård

 

Förebyggande fotvård

Friskvård för dina fötter
Fotvårdsbehandling med fotbad, fotvård med klippning och slipning av naglar, filning och fotmassage

 

Kinesiologi

 

Kinesiologisk behandling

Med hjälp av olika muskeltester kommunicerar terapeuten med nervsystemet hos klienten för att på så sätt finna obalanser och därefter utföra en behandling. Behandlingen syftar till att organisera o balansera upp nervsystemet. Främja det inre flödet, stärka upp samt optimera självläkning. Kroppen själv får bestämma vilken hjälp som behövs ex energiterapi, strukturell behandling, näringsterapi eller mental/emotionell terapi. Behandlingen kan både vara symtominriktad som tex i en Käkledsbehandling eller global som i en helhet där kroppens egen intelligens får visa vägen. 

Holografisk kinesiologi

Ett specifikt system inom kinesiologi utvecklat av Ulf o Charlotta Kilman där kroppen själv visar vägen. Genom olika muskeltester ställer terapeuten frågor och får svar. Vi låter kroppens egna intelligens  prioritera vad den vill ha hjälp o stöttning i för att komma åt en grundorsak och bli en kropp i bättre balans med ökad chans till självläkning. Behandlingen består av flera delar.  En mer undersökande  del. En del där kroppen genom fler muskeltester får berätta mer om sitt behov av hjälp och det görs en individuell dosering  för eventuella näringsbehov för kortare eller längre tid. Förutom  näringsbehov berättar kroppen ifall den behöver hjälp med strukturella behov för att få igång en bättre cirkulation o signaltrafik tex genom massage, kraniosakrala tekniker, akupressur mm. Behandlingen avslutas med att klienten får utmana kroppen med olika rörelser. En behandling för vi litar på kroppens egna svar genom kinesiologins hjälp för förändring. 

Käkledsmassage/terapi 

Under behandlingen masseras nacke, käkmuskulatur och skalp för att släppa spänningar o smärta vi har haft, kanske i åratal. Behandlingen inkluderar en terapeutisk del med möjlighet att dela det mentala, känslomässiga som vi förknippar med besvären där tex akupressur, kraniosakrala tekniker mm används. 

Massage 

Friskvårdsmassage 

Genom knådningar av musklerna i friskvårdande syfte förebyggs och motverkas spänningar som annars skulle kunna leda till problem och skador.

Behandlande Idrottsmassage

 Certifierade massageterapeut hjälper dig som har problem.

Lymfmassage och andra behandlingar för lymfsystemet

 – koppning, tejpning, ir-madrass, ir-bastu, vibrationsplatta

Lymfmassage är en mjuk massage som stimulerar lymfflödet vars uppgift är att rensa kroppen från slaggprodukter. Under ett dygn bildas två till fyra liter lymfa i kroppen. Ett trögt lymfsystem kan göra att du känner dig svullen i armar, ben och ansikte, men kan också ge smärta i nacke och rygg, yrsel, huvudvärk, sömnsvårigheter och domningar och stelhet i kroppen.
Massagen stimulerar lymfsystemet så att överskottsvätska och slaggprodukter som finns i kroppen kan transporteras bort och ditt immunförsvar förbättras. Kan underlätta viktminskning, ge bättre effekt av träning och bidra till att hjälpa och lindra vid bl a svullnad, värk, domningar, ödem, ärrbildning, fibromyalgi, artros, hälsporre, frozen shoulder, restless legs, oro och stress.

Lymfkoppning är en traditionell behandlingsmetod där man med hjälp av sugkoppor skapar ett undertryck som påverkar bindväven i muskler och underhud. Koppan glider med hjälp av olja över huden och drar samtidigt upp huden vilket främjar cirkulationen av blod, lymfa och vävnadsvätskor. Den ökade cirkulationen bidrar även till att transportera bort slaggprodukter i bindväven. Koppning ger ett ökat välbefinnande och används vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, dålig blodcirkulation och är även effektiv mot celluliter. Den har även visat sig ha en gynnsam effekt som detoxmetod och lymfdränage.

Lymftejpning genom att använda elastisk 6D Tape kan man förlänga effekten av massagen då tejpen fortsätter ”förflytta” huden när man rör sig. Tejpen gör det möjligt för kunden att själv fortsätta behandlingen genom att dra och vicka i handtagen på tejpen.

Infrabastu Vi har tillgång till portabel infrabastu. Den fungerar som ett varmt litet tält. Värmen påverkar inte hjärtat utan jobbar med lymfsystemet som är ett lugnare system än blodcirkulationen. Värmen ökar effekten av lymfmassagen om du sitter i bastun antingen före eller efter behandlingen.

Mätning för kompressionsstrumpor Du kan boka till 30 minuter för att mäta för stödstrumpbyxa/stayup och kompressionsstrumpor klass 1. Vi samarbetar med produktspecialist på SOLIDEA samt med VOBIS hjälpmedelsbutik där Sabina Swahn är sakkunnig.

Egenvårdskurs där du lär dig mer om lymfsystemet och hur du tar hand om det på bästa sätt. Vi träffas 5 gånger och varje tillfälle innehåller en genomgång av egenvårdsprogrammet så det blir lätt för dig att göra det till en hälsosam och fungerande rutin att utföra greppen på dig själv. Dessutom har varje träff ett tema med fördjupad kunskap om lymfsystemet och hur du kan hjälpa det att må bra.

 

Ensammammamassage

Den här tjänsten är för dig som är ensamstående och har svårt både att få ihop ekonomin och att få barnvakt så du hinner unna dig lite egentid och ompyssling. Du får en kortare massage till rabatterat pris OCH du kan ta med barnet som får leka på golvet – det finns t ex en leklåda och lite papper och färgpennor så ditt barn kan hålla sig sysselsatt medan du får en stunds avkoppling.

SPA-behandlingar

Unik SPA Fotvård med Hot Stone

Sköna fötter – En unik SPA fotvårdsbehandling
Fotbad med varma stenar, fotvård med klippning och slipning av naglar, filning samt scrub, inpackning och fotmassage.

Hot Stone Massage

Denna SPA-behandling med massageolja och varma slipade lavastenar är en mjuk och effektiv helkroppsmassage som ger snabb och djupverkande avslappning – ben, säte, rygg, armar, nacke och fötter.

Kroppskur

Då och då är kroppen värd en skön inpackning. Vi erbjuder olika kombinationer:
* Näring&Detox
* Ren&Len
* Mjuk&Skön

Smärtlindring

DORN

DORN metoden är en mjuk metod att rätta till snedställning i rygg, bäcken och leder utan att ”knäcka”. Istället används kroppens egen rörelsefunktion. Metoden påverkar många organ och kan förbättra flera funktioner.
Läs mer på dornmethod.se

Sotai

Sotai är en japansk metod för balansering av kroppen genom omväxlande anspänning och avslappning i musklerna. Det är en mycket mild metod som passar vid värk eftersom man alltid arbetar med de rörelser som känns mest behagliga och aldrig tvingar kroppen till smärtsamma rörelser.
Det finns många varianter att utföra sotai. Johanna har gått kurs för Bob Quinn som förespråkar en mycket mild variant av sotai och som även har utformat en egen variant, yin sotai, där man arbetar med korsvis relaterade punkter – se film.

Tapping

Tapping behandling

Knackningar, mindful tapping eller EFT (Emotional Freedom Technique) bygger på den uråldriga akupressurens principer och modern psykologi. Man knackar på specifika punkter samtidigt som man fokuserar på ett problem.
https://www.efttapping.se/vad-ar-eft-tapping

 

Ögonrörelseterapi

EMI Ögonrörelseterapi

Kontakta Marica på myntablad@hotmail.com eller telefon 0708-183466

 

Samtal & Coaching

Coachsamtal med CoachLotta

Livscoaching, föräldracoaching, ungdomscoaching och stressscoaching. 
Kontakta Lotta på 070-34 86 634

 

Handledning: Ditt Liv – Fri Giv

Personligt anpassad individuell coachning när du vill hitta dina egna vägar framåt i livsfrågor eller ventilera tankar kring ditt arbete och vardagens varande – ett koncept där Johanna erbjuder sig som lyssnande, inkännande och kreativ samtalspartner under sessioner där du kan ta upp vardagssituationer och funderingar kring t ex struktur, planering, samspel och saker du vill förändra eller som påverkar i arbete och privatliv.
Samtalen kan också vara en del i din personliga utveckling och ett sätt att ”få syn på sig själv”. Genom uttalade funderingar framträder och förtydligas de svar du själv bär på men som kanske tidigare varit outtalade och suddiga eller hållit sig dolda.
Observera att det inte är terapi som erbjuds utan enbart en möjlighet att formulera sig och fundera kring dig själv och vad du känner, tänker och vill. Finns ej bokningsbart i BokaDirekt utan kräver personlig kontakt för upplägg – johannakylin@gmail.com eller 070-6996247.

HUSK – Hörselskadade Utvecklar Säker Kommunikation

Utbildningsmaterialet riktar sig till personer med hörselnedsättning och är en väg till att utveckla empowerment.  Det är framtaget av audiologiprofessor Erik Borg och alla moment i utbildningen vilar på vetenskaplig grund. 

Hypnosterapi

Daniel arbetar med hypnosterapi som är en väldigt kraftfull form av terapi där man kan göra snabba förbättringar av sitt mående. En session är normalt 60-90minuter där första besöket ofta tar lite mer tid än uppföljningarna. Daniel träffar du fysiskt på Friskstugan eller online. Han nås bäst via SMS 073-0238818 eller e-post bokning@mymind.se För mer info se http://www.mymind.se

Marica är hypnosterapeut och använder hypnos bl a för rökavvänjning. Hon arbetar också med TidigareLivRegression med hypnos. Marica nås på 070-818 34 66 eller mail myntablad@hotmail.com

Kartläggning Behandling – språk, tal, läs- & skrivsvårigheter

Åsa Wallin är erfaren speciallärare och talpedagog. Hon kan erbjuda kartläggning, behandlingar och stöd för barn med språk- och talsvårigheter och/eller läs- och skrivsvårigheter.
Kontakta Åsa på talpedagoguppsala@gmail.com eller tel 076-345 75 85

rePULSE®

RePULSE® är en KBT-inriktad kurs för personlig utveckling och en metod för träning i impulskontroll. Metoden visar hur man själv kan ta kontrollen och bygger på ett kognitivt synsätt där personen får strategier och tränar att hantera sina impulser på ett nytt sätt. Metoden är framgångsrik och etablerad och påverkar beteendet genom tankemässigt resonemang och praktisk träning. Den är uppbyggd utifrån en triad med de tre hörnstenarna tanke, känsla och beteende. Programmet består av 10 träffar á en timme. Olika material finns utformat för dig som vill ha hjälp att få bättre impulskontroll, för dig med oro/nedstämdhet och för dig som har någon form av beroende.

Specialpedagogisk läxhjälp

Stöd ges på Friskstugan, i hemmet eller online av grundskollärare, examen 1995 med ma/NO-inriktning samt speciallärarutbildning och erfarenhet av skolmässiga utmaningar som kan uppstå vid bl a dyslexi, dyskalkyli, språkstörning, hörselnedsättning, ADHD, ADD, autistiska drag och ångestkänslor. Vi arbetar inte bara med skoluppgifter utan försöker också hitta struktur, strategier och rutiner som passar just dig för att skolarbetet ska gå lite lättare.

Sångpedagog

Hitta din röst och ditt eget uttryck! Individuell undervisning med Gina van Dam – sångpedagog med mångårig erfarenhet som sångcoach, musiker, trubadur och körledare.

Guldkant

Ansiktsbehandling

 

Ansiktskur med ansiktsmassage

En avkopplande ansiktskur som börjar med rengöring, därefter ansiktsvatten och en fuktgivande ansiktsmask medan du får skön handmassage. Sedan behandlas lymfdränage-punkter och ges massage med en ansiktsolja. Som avslutning appliceras en ansiktslotion.

Ansiktsmassage Naturlig Facelift

Naturlig Facelift är ansiktsmassagen som ger en naturlig ansiktslyftning utan kirurgiska ingrepp. Den är bra om du har spänningshuvudvärk och spända käkar. Det är en varsam och behaglig massage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft. Dessutom skänker den djup avslappning och inre frid samt skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan. Den avslappnande effekten är enorm och förvånar många, måste upplevas!

Tibetansk Faceliftmassage

Tibetansk Faceliftmassage är en kur om fyra behandlingar där man efter ”uppvärmning” fokuserar på olika delar av ansiktet i varje behandling. Alla behandlingstillfällen avslutas med lymfdränage, massage och akupressur. Otroligt skön och avkopplande mycket mjuk behandling som ökar blodcirkulationen i huden.

Fotvård

 

Aromaterapeutisk Fotvård

Lyxig fotvård med aromaterapi för dina fötter!
Du sitter i fotbad, får fotvårdsbehandling med klippning och slipning av naglar, filning och därefter en längre fotmassage med terapeutiska aromaoljor. Effektivt och njutningsfullt – två behandlingar i en!

Gruppaktiviteter och Temakvällar

 

Lyxig Lymf Lördag

Två timmar härlig relax i salen, max 4 personer per pass. Det ingår 25 min enskild behandling alternativt instruktion om egenvårdsmassage eller mätning för kompression, beroende på vad du önskar.
Resten av tiden har du tillsammans med de andra deltagarna all möjlighet att boosta ditt lymfsystem genom att testa de olika stationerna som finns uppställda. Det finns tillgång till inframadrass på bänk, infrabastu för en person (bärbar variant), vibrationsplatta, spikmatta och nackmassageapparat, relaxstolar, te och tilltugg.
En lyxig lymf lördag helt enkelt!

Relax för 2 personer, med inriktning lymfsystemet

För par eller kompisar! Unna er en skön och avslappnande eftermiddag med fokus på lymfsystemet och dess välmående. Ni får varsin 45 min behandling samtidigt som den andra får sitta i infra-bastu 30 minuter. Ni får tips om hur ni kan ge varandra enklare behandling hemma och ni har möjlighet att prova stå på vibrationsplatta, få hjälp med mätning för kompressionsstrumpor eller bara koppla av med en kopp te och bläddra i äldre nummer av Ödemförbundets tidning Lymfan.

Relax för max 4 personer

Träffas och trivs med dina vänner på Friskstugan i Svartbäcken. Det finns plats för 2-4 personer att spela brädspel, turas om att få ansiktsmassage, relaxa i enmans infrabastun, ta ett fotbad och fika ur medhavd matsäckskorg. Ni turas om att njuta av 30 min ansiktsrengöring med ansikts- och skalpmassage. Är ni färre deltagare förlängs behandlingstiden per person genom att kombineras med hand- och/eller fotmassage alternativt massage av nacke/axlar.

Vedic Art

Vedic Art är en intuitiv målerimetod som ger dig verktyg att komma i kontakt till ditt hjärta och låta din inre värld manifesteras på en tom duk. Du behöver inte någon tidigare erfarenhet eller konstnärlig förmåga för att uppleva hur berikande och befriande det är att skapa fritt.

Grundsynen inom Vedic Art är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln. Måleriet är ett viktigt redskap för att plocka fram dessa inre resurser, så att de kan användas på ett konkret sätt i livet och konsten. Det enda sättet att få tillgång till Vedic Arts kursinnehåll och de sjutton principerna är att gå en Vedic Art kurs för en Vedic Art lärare. Metoden kräver inga förkunskaper.
Kontakta Malin Andersson tel 076-017 76 14

Vinprovning

Grundsmakernas samklang – hur du kombinerar vin och mat

En härlig och lärorik After Work för max 12 personer där ni under ca en och en halv timme leds genom smakupplevelser av en erfaren sommelier, bl a tidigare dryckesansvarig och restaurangchef på Haga Slott utanför Enköping, har vunnit Munskänkarnas pris samt Årets Vinkrog två gånger 🥇
Börja kvällen på Friskstugan, Vikingagatan 25 och fortsätt kanske sedan vidare ut på stan för middag och/eller andra aktiviteter.
En perfekt start på en trevlig kväll!
Kontakta Carina Tranberg 070-573 48 68

Kombo-behandling

 

Medial vägledning/healing

Kontakta Marica på myntablad@hotmail.com eller telefon 0708-183466

Kost & Träning

Personlig träning med PTEva

Eva om sin Träningsfilosofi: 

Min träningsfilosofi är att sträva mot en hållbar och varaktig livsstil med balans och styrka i både kropp och själ. Vi utgår från dina mål och förutsättningar med basen i funktionell träning med egen kroppsvikt och enklare redskap. Du kan även få hjälp med viktnedgång, löpträning, kost och livsstilsråd.

Paleo är inte bara kost och träning, det är snarare en individuell mall för hållbar och hälsosam livsstil. Paleo är en förkortning för Paleoliticum, vilket innebär tidsepoken fram till cirka 10 000 år sedan då människan levde som jägare-samlare. Paleo definieras något olika beroende på vem som formulerat definitionen, men den gemensamma nämnaren är ett budskap om kost-, träning- och livsstilsvanor för hälsa och vitalitet som står i samklang med vårt genetiska arv.

Utbildningar och kurser Eva gått: 

Internationell licensierad Personlig tränare genom Paleo Institute
Kurser på Lillsveds idrottshögskola för lätt/medel och styrkepass samt cirkelträning och separat stretchkurs.
Licensierad Soma Move, Soma Slow och Soma Mind instruktör.  
Lymfmassör – Axelssons Stockholm
Friskvårdsmassör – Stockholm Massage Academy

Soma Slow med PTEva

En individuell gruppträningsform där styrka, rörlighet, balans och koordination tränas. Var och en efter dagsform och förmåga. Övningarna utföres på yogamatta (finns i lokalen) till lugn musik i ett lugnt tempo.

Max 5 deltagare per grupp, träning måndagar i fasta grupper.
Kontakta Eva för info och anmälan tel 072-238 66 90

Styrkepass/Stretch med PTEva

Ett styrkepass för hela kroppen med enkla redskap såsom gummiband eller miniband.

Max 5 deltagare per grupp, träning måndagar i fasta grupper.
Kontakta Eva för info och anmälan tel 072-238 66 90

Soma Move – Soma Slow

Soma Move är en unik helkroppsträning utan redskap som sker barfota på en yogamatta. Under 45 minuter fl­ödar du genom 4-6 förbestämda mönster av rörelser som upprepas i ­era repetitioner tills svetten lackar. Träningen förbättrar både mobilitet och styrka och stimulerar till en kropp i balans och ett sinne i närvaro.

Med suggestiv och kraftfull musik (utan takt att följa) och en individuell anpassning, är SOMA MOVE en belönande träningsupplevelse! De som deltar uttrycker att de ”hittat hem”, ”får allt i denna träning” , ”känner sig naturliga och smidiga”, ”får mindre ont” och ” upplever SOMA MOVE som något unikt och olikt allt annat”.

Praktiken förbättrar balansen i nerv – och hormonsystemet och stimulerar till djupare andning, bättre cirkulation och en känsla av lugn och trygghet. Konceptet är svenskt och utformat av en sjukgymnasten, fascia- och mobilty experten Linus Johansson och den holistiska tränaren, yogaläraren och dansaren Cecilia Gustafsson.

Instruktören är utbildad, examinerad och licenserad och får regelbundet nya uppdaterade program att följa. Instruktören är en tidigare utbildad och licensierad SOMA MOVE instruktör som fått extrautbildning i SOMA MIND och löpande uppdaterade program att följa.

SOMA MOVE/SOMA SLOW har fått stor positiv respons i media såsom Fitness Magazine, Aftonbladet, Dagens Industri, Yoga för dig, samt otaliga bloggar och event.
SOMA MIND är en 30-60 minuters praktik på yogamatta i en lugn atmosfär, med enkla, stilla stretchpositioner. Instruktören guidar andning, avspänning och fokus på ett konkret och lugnande sätt

Yoga & Meditation

Body Love Yoga

Body Love Yoga är en meditativ form av yoga med fokus på avslappning i rörelse. Yogan inkluderar en avslutande vila. Vi guidar kroppen tillbaka till sitt naturliga rörelsemönster där den så småningom kan uttrycka sitt autentiska ansträngningslösa flöde. Kombinationen av djup avslappning och väckande av slumrande muskler som behöver aktiveras för en sund balans i kroppen, balanserar yin och yang och ger dig tillgång till mer av din inneboende kapacitet. På yogamattan och i livet som helhet. Vägen till självkänsla på djupet går genom kroppen. För att utveckla äkta och innerlig kärlek till oss själva behöver vi ha intim kontakt med våra egna kroppar. Vi behöver lära oss att älska och omfamna dem precis som de är i varje ögonblick. Vi behöver också medvetet ge dem uppmärksamhet och kärlek för att de ska fortsätta att vibrera av livslust genom ett helt liv. I Body Love Yoga får du nycklarna till att älska dig själv på djupet.
Bim kan berätta mer, 070-306 86 98

Medicinsk Qigong- Zhineng 

Medicinsk Qigong- Zhineng  är en meditation i rörelse, skulle man enkelt kunna säga. Det är lugna, långsamma och mjuka rörelser som alla kan göra, oavsett ålder eller fysisk kondition. Alla utgår från sin förmåga. Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma, flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer i gång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar.  Ett grundläggande syfte med Zhineng Qigong är att släppa stress och skapa fysisk vitalitet, känslomässig balans och mental klarhet. Medicinsk qigong utgör en god grund för de självläkande processerna i både kropp och själ. 
Hör av dig till Agneta på 070-517 29 15 agneta@ahahalsansenergi.se om du är intresserad av att lära dig qigong.

Mindfulnes kurs

Zara erbjuder kurs i mindfulness för den som vill hitta avkoppling i vardagen, som vill lära sig att få till den där välbehövliga pausen – att vara närvarande i nuet.
Kontakta Zara på 076-619 20 15 

Unifying Yoga – hathayoga

Unifying Yoga är en lugn form av hathayoga, som är utformad med mycket inspiration från Alexandertekniken (se även Marja Bennetts sida om Alexandertekniken). Med Alexanderteknikens hjälp lär vi oss att bli medvetna om vanor och mönster i kroppen.Genom att stanna upp, pausa allt görande och först därefter ge oss själva alternativ till nya, bättre sätt att använda vår kropp, kan vi sakta men säkert etablera nya vanor och mönster. 
Alexandertekniken ger en djup medvetenhet om närvaron i din kropp och ger dig verktygen att låta kroppen själv hitta rätt in i de olika positionerna. På så sätt blir din yoga mer harmonisk och grundad i dig själv. Risken att du skadar dig är mycket mindre när du utgår ifrån din egen kropp och inte från en idealbild av hur en position ska utföras.
Borit utgår alltid ifrån rörelser i ett väldigt lugnt tempo, det får ta den tid det tar att hitta rätt i sin kropp. Så småningom kan man öka tempot och svårighetsgraden, men alltid helt utifrån dig som individ och från just din kropp. Kontakta Borit på 070-240 18 34 kontakt@unifyingyoga.se

Yinyoga

Yinyoga denna ljuvliga yogaform där vi vilar oss in i positionerna och kommer åt kroppens bindväv. Vi kommer i kontakt med djupare delar av oss själva, vi kan få lugn och ro genom att stimulera det parasympatiska nervsystemet. Utmaningen ligger i att släppa alla omkringliggande sinnesintryck och istället fokusera på andning och att skapa en djupare kontakt med sin kropp och slappna av in i positionen. Det bästa med yinyoga är att det faktiskt passar alla, oavsett ålder eller fysiska förutsättningar. Yinyoga handlar om att anpassa rörelsen utefter din egen förmåga och kropp. Alla tankar kring prestation lämnar vi utanför. För att hitta balans mellan utmaning och komfort i positioner som kan upplevas utmanande, kan man ta hjälp av redskap såsom yogabolster, yogablock/klossar och mysiga filtar. På så sätt hjälper vi kroppen att slappna av så mycket som möjligt i den delen av kroppen som är aktiv i positionerna.
Leds av Malin076-017 76 14 malin.eriksson346@yahoo.se

Healing & Medialt

Energiterapi

Energiterapi är en varsam behandlingsmetod som helar – renar – balanserar. 
Vårt energisystem är ett av många system i kroppen och precis som blodomloppet, andningssystemet, hormonsystemet m. fl. behöver vara i balans, för att vi ska må bra. Energiterapi hjälper dig att få mer balans och flöde i systemet. Allt börjar i energisystemet, kroppen minns energimässigt allt vi varit med om. Till följd av de negativa minnena kan stress, obalanser/blockeringar skapas och de kan till slut visa sig som fysiska/psykiska obalanser. Får dessa obalanser fortgå kan det till slut resultera i sjukdom. På ett omedvetet plan kan dessa blockeringar begränsa dig i ditt dagliga liv. Genom energiterapi, som består av både behandling på bänk och samtal, kan vi gemensamt lösa upp dina obalanser. Allt du varit med om är små pusselbitar, tillsammans kan vi lägga ditt pussel. 

Healing

Kontakta Marica på myntablad@hotmail.com eller telefon 0708-183466

Lugn och ro behandling

En avkopplande omhändertagande behandling för dig som längtar efter en stund med dig själv. Att bara vara, uppleva mer lugn, mer harmoni o mer balans i kropp o själ.
Terapeuten håller stilla, inkännande o intuitivt sina händer på olika ställen på kroppen o använder Reiki och andra energiterapeutiska tekniker för att påverka det autonoma nervsystemet.

Medial vägledning

Kontakta Marica på myntablad@hotmail.com eller tel 0708-183466

Mental och emotionell behandling

Tänker, känner och gör du det du vill göra eller tycks du gå åt ett annat håll? Har du någon rädsla eller fobi som påverkar din vardag? Vill du uppleva mer inre lugn, harmoni och balans? Önskar du en mer kärleksfull relation till dig själv eller någon annan? I en många gånger stressad vardag händer det att vi glömmer bort oss själva och upplever oss splittrade eller stressade.

I de mentala/emotionella behandlingarna används olika tekniker/metoder tex energipsykologi, neuvroenergetisk psykologi(NEP) tapping, psykopraktik, akupressur, kraniosakrallt. mm, inkluderar även balansering även chakror och aouran där det behövs.

Reiju

För dig som själv utövar reiki. Ellen ger dig en så kallad reiju på din reikinivå (1, 2 eller 3) för att stärka och öppna din reikikanal. Resten av tiden används till det som känns viktigast för dig, du kanske har funderingar kring reikin som du vill prata om, eller så föredrar du att göra en meditation. Reikins grundare Mikao Usui gav sina elever reiju regelbundet, och Ellen fortsätter med den traditionen.

Reiki healing

Reiki syftar till att öka livsenergin, vårt qi, för ett ökat flöde i  kroppen, bättre inre balans, ökad självläkning o minskad smärta genom mjuk handpåläggning. Chakrabalansering ingår i sessionen. Reiki kommer från Japan. Jag brukar ofta förklara hur Reiki kan påverka utifrån ett västerländskt perspektiv. Fysiskt kan vi bla påverka det aoutonoma nervsystemet när vi kommer till ro, släpper stress o får en lugnare sinnesstämning. Ökad läkning o minskad smärta när vi slappnar av mer. Vi ökar vårt må bra hormon, oxytocin, vid beröring. Vi påverkar det limbiska känslosystem när vi får möjlighet att släppa tex oro o pladdrande tankar o kanske får vi nya djupare insikter.  Under Reiki kan du både komma med en intention o önskan eller bara landa o ta emot o vara i det som är.

Reiki kan även förmedlas på distans. Du som klient tar emot Reiki där du befinner dig och det sker en kort återkoppling med terapeuten efteråt för möjlighet att dela upplevelsen. Många säger sig uppleva reiki på distans starkare än på plats men så behöver det inte se ut, utan varje Reikitillfälle är unikt o upplevs olika, både utifrån individ och tillfälle.

Reiki erbjuds av Bim och Ellen.

Seans

Kontakta Marica på myntablad@hotmail.com eller tel 0708-183466

Shamansk healing med Ellen Cárdenas

Shamansk healing och vägledning är bra för att läka och lindra orsaker till oro, starka rädslor, negativa beteendemönster och tankar. Det är ofta också vägledning och en dörr till den själsliga delen av tillvaron. En enkel behandling på plats eller distans där du ligger eller sitter, fullt påklädd, antingen på behandlingsbänken eller på en stol. Ellen försätter sig i ett meditativt tillstånd och reser i medvetandet för att inhämta den information eller energi som du ska få. Det tar ca 15 minuter. Därefter berättar hon vad hon fått veta och vilken healing som utförts. Ibland förstår du med en gång vad det handlar om, ibland kan det gå ett tag. Ellen gör inga tolkningar av informationen utan återger den rakt av.

De olika varianterna på denna healing som Ellen gör är oftast: 
* Tidigare liv-healing – relativt vanligt när vi ska läka fobier och rädslor.
* Själsdelshämtning – vid trauman kan vi tappa lite av vår energi/en del av vår själ. I denna healing hämtar vi tillbaka denna bit av oss själva för att må bättre och förhoppningsvis komma förbi traumat.
* Släktledshealing – vi kan ha ärvt ner föreställningar och beteenden som egentligen inte är våra, här kapar vi banden till dessa.
Som klient väljer man inte själv vilken man önskar, utan det visar sig i Ellens resa.

Produkter & presentkort

Presentkort

Med Friskstugans presentkort kan du ge bort en behandling eller produkter som mottagaren får välja fritt bland alla medföretagares utbud.

Aqai juice

Acaibär innehåller mycket fler antioxidanter än en genomsnittlig jordgubbe, ett blåbär eller ett hallon. Det är just Acai bärens höga antioxidantinnehåll som är en av de främsta anledningarna till att bären hyllas av så många och har blivit så populära. 
Antioxidanter kan skydda kroppens celler från att skadas av oxidativa processer. Det betyder att de skyddar dina celler ifrån att skadas. Genom att skydda mot oxidation har Acai-bär potentialen att förhindra hjärtsjukdomar, diabetes och olika tillstånd relaterade till åldringsprocessen menar viss forskning. De hjälper även din hjärna att fungera bättre, sänker inflammationen i kroppen och förbättrar ditt minne. 
källa: axelsons.se

Fin Pralin Från Bin

Läckra handgjorda honungspraliner tas fram i en liten serie fyra gånger om året genom en kombination av Va-Sa-Bi Visits när&kärproducerade honung och Silverpirans Mathanteverks kunnande & kreativitet. Möjlighet finns att prenumerera på en ask med fyra unika praliner till varje högtid – jul/nyår, påsk, midsommar och Alla helgons helg.

Bivaxljus – Bivaxtvålar – Bivaxpuckar

I butikshyllan hittar du Va-Sa-Bi Visits, handrullade bivaxljus, gjutna värmeljus av rent bivaxc, bivaxtvålar och bivaxpuckar av jungfruvax för tillverkning av egna salvor, hudvårdsprodukter eller bivaxdukar för mathantering.
Bivax brinner helt rent utan giftiga gaser och med en lugn stillsam låga.
De ljuvliga bivaxtvålarna som skapas i samarbete med Vänge Ekologiska Tvålmakeri tar hand om din hud, lugnar den och bidrar till att både återfetta och återfukta huden.

Honung – Pollen – Propolis – Kakhonung

I Friskstugans vackra butikshylla hittar du då och då när&kärproducerad honung från Va-Sa-Bi Visit och bi-bonde Johanna Kylin, Aicha Vitalis .
Du kan ibland också beställa färskfryst pollen som bina samlat, propolis i flingor att göra tinktur av till antiseptiska salvor, bi-bröd (pollen som bina fermenterat till klibbig pellets och därmed gjort det lättare för kroppen att ta upp alla nyttiga ämnen i pollenkornen) och kakhonung.
Kakhonung är honung direkt i vaxkakan, så som bina själva paketerat den – mer obehandlad honung går inte att få.

Hyr hem bärbar infrabastu

Testa en vecka om du t ex funderar på att köpa en och vill prova hur din kropp reagerar i infrabastu eller om du vill göra en längre kur. Ring Johanna 070-6996247

Hyr hem inframadrass

Testa en vecka om du t ex funderar på att köpa en och vill prova hur din kropp reagerar eller om du vill göra en längre kur. Ring Johanna 070-6996247

Hyr hem vibrationsplatta 

Om du funderar på att skaffa en vibrationsplatta kan du testa en vecka hur just din kropp reagerar när du står på den. Ring Johanna 070-6996247

Hyr hem tyngdtäcke

Har du svårt sova eller att komma till ro? Lider du av värk och/eller fibromyalgi?
Då kan ett tyngdtäcke vara lösningen för dig! 
Tyngdtäcken har i studier påvisats fungera bra vid besvär med bl.a. sömn, oro, värk och smärta. Tyngdtäcket hjälper dig på ett naturligt och hälsosamt sätt utan några biverkningar. Den omfamnande funktionen frigör det läkande må-bra-hormonet oxytocin i kroppen, som har en dämpande effekt på bl.a. oro, ångest och depression. Ditt välbefinnande ökar, du mår bättre och det leder till bättre hälsa eftersom stresshormonet i kroppen minskar. En annan hälsobringande och sund effekt är att blodtrycket sjunker. Tyngden av täcket gör att du slappnar av och får den optimala sömnen du behöver med djupare sömn och färre uppvaknanden under natten. Tyngdtäcket är särskilt rekommenderat till barn och vuxna som har ADHD eller fibromyalgi.

Funderar du på att skaffa ett tyngdtäcke men är osäker på vilken tyngd du behöver kan du hyra hem ett testpaket med 5 tyngdtäcken 2½, 5, 7, 9 och 11 kg. Du kan prova att sova med de olika täckena och upptäcka vilket som fungerar bäst för dig så att du sen kan köpa rätt direkt. Rekommendationerna är enligt nedanstående lista, men det kan vara både ett tyngre och ett lättare som hjälper dig bäst så det är bra att testa flera innan du bestämmer dig.

5 kg om du väger 40 – 60 kg
7 kg om du väger 60 – 80 kg
9 kg om du väger 80 – 95 kg
11 kg om du väger 95 – 120 kg

Ring Johanna 070-699 62 47